zaterdag 23 januari 2010

Ruimte creëren.


Delft – Het wordt de reiziger die met de trein Delft binnen rijdt snel duidelijk: er wordt ruimte gecreëerd voor het nieuwe spoortunneltracé en de bouw daarvan. Niet alleen veel huizen verdwijnen, ook bomen die in de weg staan moeten sneuvelen.
Het project ligt goed op stoom en het wordt nu pijnlijk duidelijk hoeveel bomen het loodje moeten leggen. Het aantal boomloze plekken neemt gestadig toe.


Ik weet dat de gemeente Delft een bomenbeleid voert dat er op is gericht om voor vrijwel elke boom die gekapt wordt een nieuwe terug te plaatsen in de stad. Als het kan, zoals hier aan de Westlandsestraat, later ook weer op dezelfde plek. Ik heb er vertrouwen in dat die herplant ook daadwerkelijk plaats vindt. Wat mij opvalt, is dat het verwijderen van de bomen - zoals hier aan de Westlandsestraat – geruisloos gebeurt. De fietsers moeten even stoppen. Een hovenier start zijn motorzaag en een dikke tak valt. Dan mogen de fietsers hun weg weer vervolgen. Een uur later lijkt het of er nooit een boom heeft gestaan.

Geen opmerkingen: