dinsdag 12 januari 2010

Op reis door wit Engeland

Bath – Sinds de winter van 1981 zijn er nog nooit zoveel sneeuwpoppen gemaakt in Engeland als nu. Dat beweren mensen in de Britse kranten. In de Engelse kranten wordt deze winter omschreven als de strengste in dertig jaar tijd. Ik denk niet dat er iemand is die de sneeuwpoppen heeft geteld. Niet in 1981 en ook niet in de winter van 2009/2010. Je moet ook niet alles geloven wat je in de krant leest. Je kunt er alleen over oordelen als je er geweest bent. Het is nu dus het perfecte moment om zelf even een kijkje te gaan nemen in het winterse perfide Albion.

Engeland ziet er onder een witte deken ook heel mooi uit.

Gisteren zijn Corien & ik vertrokken naar het zuiden van Engeland om van dichtbij te zien hoe de Engelse sneeuwpoppen erbij staan. Want nadat eerder het noorden van Engeland al was getroffen door zware sneeuwval is nu ook het zuiden van Engeland ten prooi gevallen aan de sneeuw. We reizen door het graafschap Surrey waar plaatselijk veertig centimeter sneeuw is gevallen via het graafschap Hampshire naar onze bestemming. In het laatste graafschap moest eind vorige week het leger nog worden ingezet om ruim duizend auto’s, die door de sneeuw vast kwamen te zitten op de snelweg, uit te graven.

Niet alle bussen rijden nog op tijd met dit weer.

Dat zal inmiddels wel zijn opgelost, vertrouwen Corien & ik. Ervaring leert dat de verwachtingen van meteorologen nogal eens afwijken van de werkelijkheid. Wij verwachten mooie winterplaatjes, gezellige pubs en wat leuke mensen te ontmoeten. Ik houd jullie via ODD op de hoogte. En als het op ODD stil blijft, zijn we misschien toch ingesneeuwd.

Geen opmerkingen: