dinsdag 30 mei 2006

TAK overweldigend succes


Helmond – Vrijdag, zaterdag en zondag was in Helmond weer het jaarlijkse kunstfestival Artimond. Het bedrijfje van Marieke en Jacqueline genaamd TAK (Toegepaste Artistieke Kronkels) was ook gevraagd om een bijdrage te leveren. Zaterdagavond was dit in de vorm van twee levende bloemenvazen bestaande uit Anne-Sofie en Marlotte in Hotel West-Ende tijdens een lopend buffet. De zondagmiddag was bestemd om op het Artimond terrein bij het Boscotondocomplex door de kinderen een eigen kunstwerk een zogenaamde dromenvanger/klongelong te maken.

Anne-Sofie en Serina traden op als bellenblazende bloemenvaas.

Na de constante regenbuien van de voorafgaande dagen was het zondag gelukkig droog en zonnig weer. De opkomst van het publiek voor de verschillende manifestaties in de kasteeltuin en op het Boscotondoterrein was dan ook overweldigend. Anne-Sofie en deze keer Serina stonden ieder als bloemenvaas verkleed en al bellenblazende als trekpleister opgesteld bij het terrein dat door TAK gebruikt werd om de kinderen bezig te houden met het maken van hun kunstwerken.

Marieke hing de kunstwerkjes aan de lijn.

Als de kunstwerkjes af waren, werden ze door Marieke aan twee lange waslijnen opgehangen om als dromenvanger te dienen.
De opmerkingen aan het adres van Anne-Sofie en Serina waren niet van de lucht. Het publiek vond het prachtig. Het is niet te tellen hoeveel foto’s er van de twee vazen gemaakt zijn. Er waren zelfs diverse mannen die wel zo’n bloemenvaas thuis wilden hebben.

De fotograaf van het Eindhovens Dagblad maakt een kiekje voor de krant van Anne-Sofie.

Aan het eind van de middag mochten de kinderen hun kunstwerk weer op komen halen om mee naar huis te nemen. Hier werd druk gebruik van gemaakt. Het was wonderbaarlijk hoe bijna alle kinderen uit de honderden opgehangen kunstwerkjes hun eigen fabrikaat konden terugvinden. Al met al is het een zeer geslaagde zondagmiddagmanifestatie geworden. Een foto van Anne-Sofie als bloem tussen de bloemen stond maandag zelfs op de voorpagina van het in Helmond verschijnende Eindhovens Dagblad. Klik hier voor de krantenfoto.

Een bijdrage van Pieter Jan

Geen opmerkingen: