maandag 29 mei 2006

Feestelijke start jubileum Kolok


Valkenswaard - In theater De Hofnar in Valkenswaard verzorgde het Helmondse popkoor Kolok afgelopen zaterdag een vocale show. Ze namen er bovendien een live cd op. Het uit ongeveer vijftig zangers en zangeressen tellende koor werd ook nu weer deskundige begeleid door een zeskoppige band onder leiding van pianist Ad. Wij – Corien, Els, Maartje & Pascal, Jolijn & Jeroen, Wouter, Janneke en ik – zaten natuurlijk in de zaal om te genieten van dit Helmondse topkoor. Zoals we gewend zijn van deze zangformatie stond de show bol van bekende, lekker in het gehoor liggende nummers in uiteenlopende stijlen.

Het publiek tijdens het concert.

De show droeg de naam ' Twentyfivelive', want kolok vier er het vijfentwintig jarig jubileum mee. De verwachting was hooggespannen. Kolok is vorig jaar uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Popkoren en noblesse oblige. Het is dan ook heel dapper van het koor om van de nieuwe show ook meteen maar een live cd te laten maken.

Don dirigeert het koor vanuit het publiek.

Het koor maakt met veel plezier en enthousiasme muziek. Dat kwam zaterdag zeker over het voetlicht. Er was zoals we inmiddels kennen van dit koor weer veel aandacht besteed aan expressie, choreografie, licht en geluid. De band leverde met het bekende ‘November Rain’ van Guns ’n Roses een opmerkelijke en opwindende instrumentale bijdrage aan het succes van de avond. Want dat was het zeker. Het uitzinnige publiek wilde de zangers en zangeressen na afloop dan ook niet zo maar laten gaan en dwongen met een langdurig enthousiast applaus drie extra nummers af. Klik hier maar eens voor een korte impressie van de avond.

Geen opmerkingen: