dinsdag 16 mei 2006

Grote schade Croyse Hoeve


Aarle-Rixtel – Vrijdagavond heeft een omgevallen, brandende kaars restaurant de Croyse Hoeve in Aarle-Rixtel grote schade toegebracht. De historische hoeve speelt in onze familie zo nu en dan een belangrijke rol. Huwelijksfeesten en familiediners vonden er plaats. De brand ontstond op de bovenverdieping van het restaurant, waar een bruiloftsfeest met honderd gasten aan de gang was.

Els neemt de schade in ogenschouw.

Zondag brachten we (Ad & Els) een bezoekje aan de restanten van de Croyse Hoeve en dit is ons verslag. Inmiddels heeft de politie een onderzoek gedaan naar de brandoorzaak. De technische rechercheurs concludeerden dat het om open vuur gaat en dus niet om een kortsluiting.

Het restaurantgedeelte heeft nauwelijks schade.

“Politie en brandweer waren die vrijdagavond snel ter plaatse”, weet Els te vertellen. “Daardoor is een groot deel van het restaurant gespaard. Dat is heel opmerkelijk. Heel vaak wordt bij een dergelijke grote brand het hele pand in de as gelegd." Zondag zagen we dat het restaurantgedeelte, de keuken en de buffetruimte de brand eigenlijk redelijk hebben overleefd." Er is zelfs geen druppel waterschade in het restaurantgedeelte, maar er moet natuurlijk wel een geheel nieuwe kap op het pand”. Els schat de schade toch wel op een half miljoen euro.

Een bijdrage van Ad en Jolijn

Geen opmerkingen: