dinsdag 21 augustus 2007

Spontaan


Waterford – Een vakantiedag in Ierland kent een mix van genoegens. Het begint natuurlijk met het uitgebreide Ierse ontbijt dat slechts in naam verschilt met het Engelse. Het lijkt een heel normale bezigheid om de dag te beginnen met een ontbijt, maar de feestelijke manier waarop we in ons guest house aan Mary Street worden bediend, maakt het tot een toeristische gebeurtenis. Verder is de dag natuurlijk voor een deel ook gevuld met een portie cultuur. Dat bestaat net als op elke andere vakantie o.a uit een bezoek aan de lokale bezienswaardigheden.

Reginald’s Tower is een ronde toren die ooit deel uitmaakte van de stadsverdediging.

In Waterford is dat bijvoorbeeld Reginald’s Tower. Dat is een ronde toren die ooit deel uitmaakte van de stadsverdediging. Hij werd in het begin van de dertiende eeuw gebouwd, horen we via de audiotoer die hier beschikbaar is. In de vijftiende eeuw werd er zelfs nog aan verder gebouwd, vertelt de vriendelijke stem. De toren kent een rijke geschiedenis waar we stap voor stap nu van op de hoogte raken. Duidelijk wordt dat het voor tal van zaken werd ingezet. Zo deed het dienst als munttoren, gevangenis en militaire opslagplaats.

We besloten spontaan tot een groepsfoto.

Nu is de toren geheel in ere hersteld. Verdeeld over de drie verdiepingen van het gebouw is een tentoonstelling in gericht over de geschiedenis. Zoals jullie lezen heb ik tijdens de rondgang goed opgelet. We bezochten de toren aan het eind van de dag en besloten spontaan tot een groepsfoto te maken.

Geen opmerkingen: