vrijdag 3 augustus 2007

Dagje zand, zee en schelpen

Delft – Zodra het mooi weer wordt, stijgt het aantal mogelijkheden om de dag door te brengen snel. Woensdag genoten we van het mooie weer in de speeltuin. Gisteren waren we iets ambitieuzer. Zodra Corien naar haar werk was verdwenen, vertrokken wij overblijvers naar de kust. De zee en het strand behoren in de zomer nu eenmaal tot een van de aantrekkelijker keuzes uit het entertainmentaanbod behorend bij een bezoek aan oma & opa in Delft. Toen het woord strand viel reageerden Benthe en Sietske dan ook meteen enthousiast.
Op het terras.

Bij aankomst aan het strand, was de zon nog niet zo enthousiast. We stelden het brede Scheveningse zandstrand dan ook even uit en kozen ons domicilie op een terras. Op die manier kwamen we allemaal direct aan onze trekken. Saskia en ik genoten van een heerlijk kopje cappuccino en de kinderen konden meteen al aanvangen met het vervaardigen van kuilen.
Het water is heerlijk. FOTO : SASKIA.

Na de lunch maakte de zon er echt werk van. Nu kwamen de badpakken te voorschijn. Werden de strandstoelen geïnstalleerd en kon het werk aan de vloedlijn beginnen. De meisjes raakten al snel bevriend met de andere kinderen en gezamenlijk werd een kuil vervaardigd. Met een emmertje zorgden ze er voor dat er ook een serieuze hoeveelheid water in kwam te staan.
Over de golven springen. FOTO : SASKIA.

Later zorgde de opkomende zee voor de rest. De beide meisjes begonnen met pootje baden, maar al spoedig genoten ze helemaal van de zee. De golven zijn niet zo hoog aan het Noordzeestrand, maar voor Benthe en Sietske vormden ze toch een sportieve uitdaging. Met een aanloopje sprongen ze over de golven in het water van de Noordzee. Karsten bleef intussen bij opa. Met zijn auto’s reed hij door het zand en verzamelde schelpen. Zo was iedereen in de weer.

Geen opmerkingen: