zondag 12 augustus 2007

Groen?


Delft – Zaterdagmorgen hing energieleverancier Eneco papieren tasjes aan de deurknoppen in een aantal wijken van Delft. De tasjes droegen als opschrift ‘Ieder huis groen’. In de zak zat behalve een plantje ook een folder over groene stroom.
Groen is tegenwoordig het toverwoord. Hadden we vroeger alleen nog maar Green Peace, GroenLinks en groene thee, nu wil iedereen helemaal groen zijn. Het is ook een mooie kleur. Groen is rustgevend en ik zie liever een groen dan een rood verkeerslicht. Toch kan er ook te veel groen zijn.

 Zaterdagmorgen hing energieleverancier Eneco papieren tasjes aan de deurknoppen in een aantal wijken van Delft. De tasjes droegen als opschrift ‘Ieder huis groen’.

We moeten ‘groen investeren’ en op ‘groene brandstof’ rijden. We bedrijven ‘groene politiek’ , sterker nog we moeten altijd ‘groen denken’. O ja en dan is er natuurlijk ook nog het ‘groene beleggingsfonds’ . De ‘groene lobby’ doet het goed en de commercie springt er enthousiast op in. Het gaat nog verder. Nu alles groen is, moet het natuurlijk ook milieuvriendelijk en duurzaam zijn. Of is dat hetzelfde? Moeten we op zoek naar nieuwe termen omdat het woord groen inmiddels zover is gedevalueerd. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar mij wordt het soms groen voor de ogen.

 Vroeger hadden we alleen maar Green Peace, GroenLinks en groene thee.

En dan nog dit. Ik zag 's avonds om halftwaalf hier en daar nog steeds van die groene reclametassen aan sommige deurknoppen hangen. Handig in de vakantietijd. Inbrekers weten zo precies wie er niet thuis is. Het levert het boevengilde kant en klaar de adressen op waar de bewoners afwezigheid zijn. Dat scheelt de dieven een hoop energie. En die is nog niet eens groen.

Geen opmerkingen: