donderdag 9 augustus 2007

Express Yourself


Klik op de foto en bekijk de site van Wilma.Klik op de foto en bekijk de site van Saskia.Delft – Fotograferen is de hobby van iedereen. 'Express Yourself', zong Madonna al in de jaren tachtig en nu we allemaal een digitale camera hebben, doen we dat massaal. Het is ook allemaal zo veel leuker geworden door de vele gratis fotosites. Weet je nog hoe lang het vroeger duurde voor dat je de kiekjes van Benidorm kon laten zien? Eerst moest de diafilm ontwikkeld worden. Daarna volgde het inramen van de dia’s. Dat nam ook nog eens twee avonden in beslag. Vervolgens moest je een avondje organiseren om de vakantiedia’s te laten zien aan familie en vrienden. Nu behoeven we niet eens meer te wachten tot we thuis zijn.
Klik op de foto en bekijk de site van Saskia.Klik op de foto en bekijk de site van Corien.Onze kiekjes kunnen bijna direct worden ondergebracht op een fotosite zoals Flickr.com van Yahoo. En dat geldt niet alleen voor de spannende trektocht door Brazilië. Ook het gezellige familiefeest kan meteen worden gedeeld. Het diascherm kan op marktplaats.nl en de kamer hoeft niet te worden verduisterd. Deel je foto’s via een fotosite. Van de beste of leukste kan je altijd nog een printje laten maken. Flickr is de populairste website voor het delen van digitale foto’s. Het uploaden kan zelfs via e-mail of een mobiele telefoon. Flickr kent twee soorten accounts. Gratis accounts, waarbij je voor 100 megabyte per maand mag uploaden en het pro-account, waarbij je voor tweeduizend gigabyte aan foto's kunt uploaden.
Klik op de foto en bekijk de site van Nienke.Klik op de foto en bekijk de site van Sander.
Flickr meet niet de opslagruimte die de foto's in beslag nemen, maar het dataverkeer. Wanneer foto's dus weer verwijderd worden, heeft dat geen invloed op de opslagruimte die je nog over hebt.


Girl in a tree, originally uploaded by wilma.

Klik op de foto en bekijk mijn site.De foto’s zijn ook heel makkelijk in te passen in een blog. Dat gaat via een klik op een knopje boven de foto. De site maakt gebruik van tagging (trefwoorden) en is daarom heel makkelijk te doorzoeken. Als je niet alles wilt delen, kun je foto’s ook in een privégedeelte plaatsen, zodat alleen de mensen die daarvoor van de uploader toestemming hebben, kunnen kijken. Gelukkig doen veel mensen dat niet zodat we heerlijk kunnen genieten van de foto’s van anderen. Heb jij ook een flickr-account? Laat het ons weten.

Geen opmerkingen: