zondag 19 augustus 2007

“Ireland Number One Visitor Attraction”


Dublin – Zaterdag maakte Ad en ik een reis door de tijd. Terwijl onze dames samen de winkels bezochten, gingen wij 250 jaar terug in de tijd. We reizen in het Guinness Storehouse in het hart van de St. James’s Gate Brewery terug naar het begin van wat ze hier zelf ‘the black stuff’ noemen. Het wereldberoemde bier wordt hier sinds 1759 gebrouwen. Het is volgens de juffrouw van het Tourist Information Office “Ireland Number One Visitor Attraction”. “You cannot leave Dublin without having paid a visit”, zei ze op indringende wijze. Gelukkig stond het samen met de The Old Jameson Distillery reeds op ons lijstje.


guinness, originally uploaded by Odddutch.

Een bezoek aan de brouwerij is overigens veel meer dan een geschiedenisles over het ontstaan van het bier. Het is een romantische wandeling waarin we stap voor stap kennismaakten met het vakmanschap dat nodig is om Guinness bier te maken. Onderweg mochten we proeven van een van de Guinness bieren.


jameson, originally uploaded by Odddutch.

In the Gravity bar op de zevende verdieping kregen we ook een pint Guinness. Met die in de hand genoten we daar van het prachtige uitzicht over de stad. Van Guinness naar Jameson is maar een kleine wandeling. De verkoop van Jameson is de snelgroeiende ter wereld leerden we hier onder andere. We zaten aan het eind van de dag in the Jameson Reserve bar te genieten van een heerlijk glas whiskey (hier krijgt de drank een extra e) toen Els en Corien behangen met tassen binnen kwamen. Ze hadden ook een leuke dag gehad. We besloten de dag in de pub, waar we bij de klanken van Ierse volksliedjes genoten van onze Irish Stew met daarbij natuurlijk een pint Guinness.

Geen opmerkingen: