woensdag 8 augustus 2007

Nuchter en streng


Delft – Wijnschrijver Nicolaas Klei is al weer druk bezig met het proeven van de wijnen voor zijn nieuwe supermarktwijngids 2008. Dat is een baan waar je niet jaloers op behoeft te zijn. Voor de vorige gids keurde hij 2238 wijnen.
“Leef je dan niet maanden in een roes”, vroeg ik hem guitig.
”Ik ben zelden zo nuchter”, was zijn strenge antwoord. Dat is maar goed ook. We willen een nuchter en streng oordeel. Wijnliefhebbers zoals wij die geen duizenden flessen kunnen sorteren, openen, proeven en beschrijven, vertrouwen op zijn oordeel.

De Cercle de la Grappe is in de aanbieding.

Deze week adviseer ik jullie om maar eens naar de dichtstbijzijnde Plusmarkt te fietsen. De Cercle de la Grappe is in de aanbieding. Normaal kost deze Cabernet Sauvignon € 3,49. Niet duur, maar te prijzig om als omfietswijn te worden aangeprezen. Deze week echter twee flessen voor € 5,24. Daarmee duikt de wijn onder de drie eurogrens en is plots een omfietswijn geworden. Ook als je aanstaand weekend geen barbecuefeest geeft, zou ik dit vrolijke Zuid-Franse neefje van de bordeaux toch maar ruimhartig in huis halen. De flessen zitten vol speels fruit. Liever een witte wijn? De Cercle de la Grappe, Chardonnay en de Cercle de la Grappe, Sauvignon blanc zijn nu ook omfietswijnen.

Een aantal lezers van ODD/OG is gratis abonnee op het ODD-Wijnalarm. Dat betekent dat je een mailtje krijgt als er een omfietswijn is te halen. Wil jij ook een ODD-Wijnalarm? Meld je dan hier

Geen opmerkingen: