woensdag 16 december 2009

Kleurrijke Lichtjesavond

Delft – Gisteravond slenterden we natuurlijk weer door de Delftse binnenstad. De stad was vol met kleur en ontelbare lichtjes. Ik heb de afgelopen dagen heel wat kerstmarkten gezien, maar de Delftse Lichtjesavond heeft een allure die ik nog nergens aantrof. Niet alleen was er volop glühwein, maar er waren ook talloze kraampjes met lekkernijen. De stad gloeide na de ontsteking van de lichtjes helemaal op.

We waren onder de indruk van de prachtige kleurige lichteffecten op het stadhuis..

Er was dit jaar misschien wel nog meer te doen dan vorige jaren. We waren onder de indruk van de prachtige kleurige lichteffecten op het stadhuis. We genoten van de vele optredens van koren en orkesten. Er was niet alleen muziek, maar ook rust in diverse openstaande kerken. Een levende kerststal op het Heilige Geestkerkhof en een levend schilderij op de Markt. De Kerstman met zijn hulpjes was er natuurlijk ook.

Corien kon het goed vinden met de dieren in de levende kerststal.

Een schitterden schimmenspel boven het Vermeercentrum. De sportieve Delftenaren genoten op de schaatsbaan op de Beestenmarkt. Er voeren verlichte bootjes in de grachten en er hingen vuurkorven boven de Oude Delft. Op heel wat plekken werd ook van alles uitgedeeld. Net als andere jaren lieten we ons de warme chocolademelk met slagroom van Chocolaterie de Lelie op de Voorstraat weer goed smaken.

Geen opmerkingen: