dinsdag 22 december 2009

Delftse sneeuwpret

Delft – Gisteren zijn we toch maar even op de fiets naar de binnenstad gegaan. Er lag nog wel erg veel sneeuw, maar een mens moet wat. Alleen de echte grote doorgaande wegen waren enigszins sneeuwvrij gemaakt. Fietspaden waren nog steeds verdwenen onder een koud wit dek. Net als veel straten en pleinen.

Koelkast is niet nodig.

We zagen dat veel stadgenoten creatief waren geweest met de sneeuw. Sneeuwpoppen in tuinen en langs de weg zorgden voor een vrolijke noot.
Ook de studenten hadden zich uitgeleefd met het witte goedje. Op een brug over het water van de Oude Delft hadden ze bar gemaakt met een heus dak er boven. In een dergelijke bar heb je in ieder geval geen koelkast nodig. Als het nu nog wat harder gaat vriezen, is hier voor de schaatsers een alternatieve koek-en-zopie tent.

Aanbellen kan nog niet.

Even verder op het Oude Delft hadden studenten de deur van een studentenhuis geheel gebarricadeerd met sneeuw. De ongelukkige bewoners hadden een kleine sluis naar de voordeur weer sneeuwvrij gemaakt. Ze kunnen er dus nog wel in en uit. Op Youtube vond ik ook nog een filmpje over de Delftse sneeuwpret.
Ook jij kunt nog steeds je sneeuwfoto’s insturen naar ODD.

Geen opmerkingen: