woensdag 23 december 2009

Helmonder van het jaar

Helmond – Op het einde van het jaar zijn er allerlei verkiezingen. De beste sporter, de beste sportploeg en de beste voetballer ter wereld zijn zo maar wat voorbeelden.
Popkoor Kolok zet zijn zegetocht van dit jaar ook op dit terrein door. Het koor bereikte eerder dit jaar de finale van Korenslag en werd later in Apeldoorn ook nog eens uitgeroepen tot beste popkoor van Nederland. Als klap op de vuurpijl werd Kolok met het nummer ‘Mother Earth’ van Within Temptation afgelopen vrijdag op Radio2 uitgeroepen tot beste 'coverkoor'. Maar dat is nog niet alles. Het succes van Kolok dendert maar door.

Het Helmondse popkoor Kolok.

Kolok is nu ook genomineerd voor de eretitel ‘Helmonder van het jaar’. De titel gaat naar een persoon of instelling die zich op cultureel, sociaal of maatschappelijk gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor Helmond. Naast het succesvolle popkoor zijn ook de Helmondse Liedertafel ’t Akkoordje en kamermuziekcyclus Theo Driessen genomineerd. De winnaar wordt bekend gemaakt op maandag 4 januari 2010 om 18.00 uur in het Kasteel van Helmond. De drie genomineerden ontvangen elk een sculptuur en een oorkonde. De winnaar ontvangt een bedrag van 4000 euro. De andere twee ontvangen ieder 1000 euro. Vorig jaar ging de prijs naar paralympische speerwerper en gouden medaillewinnaar Pieter Gruijters. Hij kreeg de prijs voor zijn topprestatie in Beijing.

Een bijdrage van Ad

Geen opmerkingen: