vrijdag 7 mei 2010

Mooi

Veldhoven – Het eigen tuintje van de kleinkinderen uit Veldhoven ligt aan de voorkant van het huis. Aan de zijkant kregen ze een stukje grond toegewezen waar ze zelf allerlei stekjes mochten poten en zaadjes hebben uitgezaaid. Bij thuiskomst uit Delft en Pijnacker waren de vier kinderen reuze benieuwd naar de vorderingen van hun zaai- en pootgoed. De regen had bijgedragen aan een voorspoedige groei. De aardbeienplantjes krijgen reeds bloempjes en de krulsla begint voorzichtig al wat te krullen.
Dieuwertje, Abel en Nienke bij hun tuintje.

De drie meisjes leggen me uit wat er allemaal staat en wat zij er van verwachten. Slechts Abel gelooft het wel. Hij is druk met andere belangrijke zaken. Pas als zijn moeder zegt dat opa een foto gaat maken, beent hij naar voren en kiest positie tussen zijn zussen. De tuin is leuk, maar een fotokans laat hij niet glippen. Zodra de plaatjes zijn geschoten, stormt hij op mij af. “Kijken”, instrueert hij. Het plezier van een foto zit voor kinderen vooral in het moment na de opname. Het resultaat is immers meteen zichtbaar. Abel bekijkt het plaatje op de achterzijde van het fototoestel en is tevreden. “Mooi”, concludeert hij.

2 opmerkingen:

Saskia zei

Leuk stukje!

Saskia zei

We zagen vandaag op de vensterbank de tweede courgetteplant opkomen. En we hoorden, dat er in Middelburg een kiwiplant voor ons klaarstaat. De buuropa vertelde over asperges uit eigen tuin, dat leek de meiden ook wel wat... Buuropa´s tuin is ietsjes groter dan die van ons!