dinsdag 11 mei 2010

Giro raast door Delft

Delft – Gistermorgen stond we ruim een uur voor doorkomst van het wielerpeloton van de Giro d’Italia reeds langs de kant van de weg op de rotonde bij de Nassaulaan. De 224 kilometer lange rit startte om elf uur in Amsterdam en reed op weg naar de finish in Middelburg na Pijnacker-Nootdorp ook door Delft. Na een kopgroepje van drie man – waaronder Raborenner Tom Stamsnijder - raasde zes minuten later het complete peloton door de Prinsenstad. Dat moet je overigens niet te letterlijk nemen. De doorkomst van kopgroep en later peloton door Delft duurde ongeveer 30 seconden.

Aanvankelijk was er nog plek zat langs de route.

Het was aanvankelijk wel de bedoeling dat de Giro d’Italia door het centrum van de stad zou gaan, maar de organisatie besloot al in februari in overleg met de gemeente Middelburg om dat niet te doen. De reden hiervoor is dat tussen de besturen van de gemeenten Middelburg en Den Haag geen overeenstemming kon worden bereikt over de voorwaarden waaronder de derde etappe van de beroemde Italiaanse wielerronde door Den Haag zou toeren. De gemeente Middelburg, die de route voor de Giro d’Italia in Nederland organiseert, en de wielerorganisatie moesten toen een alternatieve route bedenken. Daarin was nog slechts minimaal ruimte voor Delft.


Via de Delftsestraatweg arriveerden de renners op de rotonde en van daar ging het via de Rijksstraatweg weer verder op weg naar Zeeland. Omdat we ruim op tijd waren vonden we riant plekje langs de rotonde. Toen later ook het zonnetje nog doorbrak werd het zelfs nog behaaglijk langs het parcours.

1 opmerking:

Martien zei

Dat was dan toch nog lang wachten voor 30 seconden Giro. Toch leuk dat het door Delft kwam. Als je er voor naar Italië moet rijden is 30 seconden niet de moeite.