dinsdag 4 mei 2010

Een tip van Nienke

Delft – Gistermorgen belde Nienke om even te babbelen met haar zussen. Ze vertelde o.a. dat ze zondagmiddag met opa Joop naar de bioscoop was geweest om de film ‘Wickie de Viking’ te zien. Ze vond het een hele leuke film. Dat was een goede suggestie voor de maandag. De bioscoopfilm leek ook ons een ideaal alternatief voor een regenachtige dag. Daarom togen ook Corien & ik gistermiddag met Dieuwertje en Emma naar de bios om deze film te zien.
Emma, Corien, Wickie en Dieuwertje in Mustsee.

De stemmen in film zijn in het Nederlands nagesynchroniseerd. Daarom is deze verfilming van de tv-serie uit de jaren zeventig ideaal voor kinderen die nog niet zo rap zijn met de ondertiteling. Wij dachten dat het net als in de tv-serie om een animatiefilm ging, maar werden verrast door heuse live-action. ‘Wie niet sterk is moet slim zijn’ blijkt nog wel het levensmotto van de tienjarige Vikingjongen Wickie.

Ook voor volwassen zijn er leuke momenten. Zo loopt er een journalist rond (Paul Haenen met zijn dominee Gremdaatstem) die informeert naar de laatste kwartaalcijfers over de plunderingen en belandt een Chinese vrouw als verstekeling op het Vikingenschip, nadat het schip van het Chinese Staatscircus door piraten werd gekaapt. Voor volwassen is ‘Wickie de Viking’ een mengeling van Asterix en Obelix en Pippi Langkous met een vleugje Monty Python. Dieuwertje en Emma vonden de film wel spannend, maar niet eng. Ze waren wel blij met de tip van Nienke.

Geen opmerkingen: