maandag 10 mei 2010

Drankje aan zee

Scheveningen – Vanaf 15 mei mogen honden niet meer op het strand in Scheveningen. De komende maanden is het strand exclusief voor de baders. We waren gisteren dus precies op tijd om een stevige zondagse wandeling langs het strand te maken met Jordi. Na het moederdagontbijt en het overhandigen van de moederdagpresentjes togen we – Corien, Saskia, Bob, Benthe, Sietske, Karsten, Jordi en ik – richting strand om eens lekker uit te waaien.

Aan het Scheveingse strand.

Het was niet druk, maar er waren wel opvallend veel hondenbezitters naar het strand gekomen. Iedereen wilde op deze laatste zondag voor het hondloze strandseizoen nog even genieten van het strand en de zee. Het was voor Jordi de eerste keer dat het zee en zand zag. Het vond het erg spannend. Na een paar stevige sprintjes in de richting van de zee en weer terug naar Saskia, begon hij de rest te verkennen. Hij holde gezellig een stukje mee met een jogger, blafte in het voorbijgaan naar andere honden en probeerde aan de branding te ruiken.

Zilte ontmoeting.

De wandeling vanaf de haven naar de pier legde hij heel enthousiast wel drie keer af. Eenmaal in het restaurant waar wij onze broodjes aten, was Jordi wel blij dat hij een heerlijk bak koel helder water kreeg. Zijn eerste drankje aan zee.

Geen opmerkingen: