zondag 1 november 2009

Cool


Delft - Donderdagmorgen fietste ik met Sietske en Karsten even langs Jeanne, de vriendin van Corien. Sietske wilde graag zien waar haar oma op de koffie gaat op donderdagmorgen. Het onverwachte bezoek viel bij de kleinkinderen in zeer goede aarde. Vooral toen ze ontdekte dat Jeanne een boomhut in haar achtertuin heeft.

Sietske speelt meteen een rollenspel als ze in de boomhut zit.

Sietske bedacht onmiddellijk allerlei verhalen die zich in de boomhut afspeelden. De pose die ze met de stok aannam, deed mij meteen denken aan Diana de Romeinse godin van de jacht. De favoriete wapens van Diana waren de pijl en boog. Natuurlijk gingen de fantasieën van Sietske niet over de maagdelijke heerseres over wouden en wilde dieren, maar het zag er wel zo uit. Ook Karsten was onder de indruk. Toen hij de hut ontwaarde in de tuin riep hij meteen: “Wow dat is cool!”

Het is wel heel hoog.

Onze kleine man klom ook meteen de boomhut in. Hij nam plaats in het gebouwtje en wilde wel meedoen aan het spel van zijn zus. Tot dat hij naar beneden keek en ontdekte dat de hut wel hoog boven de grond was. Hij veranderde zijn kwalificatie in “eng” en wilde wel gered worden. Niet door Diana de godin van de jacht, maar door zijn opa. Hij zocht in de woonkamer een plaatsje op de bank naast Corien. Cool en eng liggen dichtbij elkaar.

Geen opmerkingen: