maandag 2 november 2009

Uitdaging


Veldhoven – Een herfstwandeling met de kleinkinderen is nooit zomaar een wandeling door de bossen of langs de vennen. Natuurlijk kijken we naar de vele paddenstoelen en bewonderen we de mooie herfstkleuren die we onderweg zien. Maar toch is dat nooit genoeg. Een wandeling met de kleinkinderen moet ook uitdagingen bevatten. Gisteren wandelden Corien & ik met het gezin van Saskia & Sander door het natuurgebied de Vlasroot in Veldhoven. Het was heerlijk herfstweer.

Op een bankje bij de visvijver.

Hier liggen twee vennen: de Grote Vlasroot en de Kleine Vlasroot. Verder daar achter is nog een grote visvijver. In de winter is dit natuurgebied vlak bij de Volmolenweg erg in trek als schaatsgebied. De rest van het jaar kun je er heerlijk wandelen. Er zijn in het gebied in elk seizoen andere dingen te zien en te beleven. We zijn zondag rond de vennen en de vijver gewandeld. Een heerlijke wandeling van anderhalf uur. Nienke en haar zusjes Dieuwertje en Emma kennen het gebied goed. Abel ontdekt het elke keer opnieuw. Terwijl de volwassenen al babbelend rustig voortstapten, zagen de zussen steeds kans om zich te verstoppen en dan plotseling weer achter je op te duiken.

Corien helpt Emma een handje.

De omgevallen bomen leverden uiteindelijk de nodige uitdaging op. Daar wandelden de kinderen als ware circusartiesten over heen en weer. Natuurlijk moesten Saskia en Corien daar wel een beetje bij assisteren, maar er bleef nog genoeg uitdaging over. Kijk ook maar even naar het filmpje.

Geen opmerkingen: