vrijdag 6 november 2009

Het zoemt in Londen


Londen – De massale sterfte onder de bijen in de Verenigde Staten en Europa was deze zomer schrikbarend. We moeten ons daar zorgen over maken want we kunnen kennelijk niet leven zonder bijen. De wetenschappers doen nog een onderzoek naar de oorzaak, maar in de media weet men al wie de schuld heeft. Het zijn de zendmasten voor mobiele telefoons, de pesticiden en de sterkere zonnestraling die wordt veroorzaakt door de dunner wordende ozonlaag. De ijverige beestjes zouden bovendien lijden aan bijenaids.

Het bee-team van het Londense Lancaster hotel.
Als dat waar is, moet je de honingfabrikantjes dus zeker niet hoog op het dak van een gebouw midden in een wereldstad zetten. Zo dicht bij de zon tussen de zendmasten. Toch is dat nu precies wat er in Londen is gebeurd. Half juli boekten een half miljoen bijen een verblijf in het Lancaster Hotel in Londen. Niet in een van de luxe kamers, maar in bijenkasten op het dak van het hotel. Deze week konden de gasten de eerste honing van de inwonende bijen op hun broodje smeren. Het vloeibare goud werd door het ‘Bee Team’ van het hotel trots getoond aan de pers. Onze ODD-correspondent in Londen was zeer tevreden over het resultaat. Zij meldde me dat het “particularly complex and flowery in character” was. Dat verbaast me niet. Zoals de bezoekers van de Britse hoofdstad onder ons weten, ligt het hotel dichtbij High Park.
Op deze kamer heb je slechts een uitzicht over de stad en niet over het park. Het was dus een ‘goedkope’ kamer. Ook leuk hoor.

Je hebt er vanuit je kamer een prachtig uitzicht over het mooie park. Overigens zijn de kamers met zo’n mooi uitzicht wel wat duurder. Maar ach, je zit op loopafstand van alle grote winkels. Voor de Britse bijen zijn in het park genoeg bloemen te vinden. Helaas is het niet mogelijk om een potje te kopen. Er zijn slechts twee soorten gasten die een potje honing mee naar huis mogen nemen. Het zijn natuurlijk weer de vips en bruidsparen die hun huwelijksnacht doorbrachten in de honey-moonsuite. Ik vrees dat Corien & ik wat de leiding van het hotel betreft tot geen van beide categorieën behoren.

Geen opmerkingen: