zaterdag 31 oktober 2009

Heen en weer


Den Haag – Gisteren bezochten we het Museum voor Communicatie. Het 80 jaar oude museum zit al zo lang als ik me kan herinneren aan de Zeestraat in Den Haag. In de tijd dat Corien & ik het bezochten met onze kinderen heette het nog Postmuseum. Dat veranderde eind jaren 80 in PTT-museum. Nu heet het Het Museum voor Communicatie. Toch is er nog veel te zien van de geschiedenis van post en telecommunicatie.

De postkoets als tijdmachine.

Wij gingen er met Sietske en Karsten heen om de tentoonstelling Het Rijk van Heen en Weer te zien. Op deze tentoonstelling bezoek je zes spannende fictieve landen. Het Anderland, Toenland, Vreemdland, Droomland, Digiland en Huisland. In elk land konden de kinderen andere spellen en games doen. Bij elke game vonden we een oranje vogelhuisje. Daarin zat een gleuf waar precies de houten enveloppe paste die we bij de ingang hadden gekregen.

Postbode Karsten levert een brief af.

Zodra de kinderen de enveloppe in de gleuf stopten, begon de game. We deden aan alle spellen en games mee. Zo konden we bijvoorbeeld tekst inspreken bij tv-series, we reden in een postkoets terug naar het verleden en we lieten ons een verhaal voorlezen waarvan we zelf steeds de figuren en de plot konden wijzigen. Er was veel te doen en de tijd vloog om.

Oma koopt postzegels.

Het is een leuke tentoonstelling waar de kinderen heel veel konden doen. Na ons bezoek aan deze tentoonstelling liepen we ook nog even over de permanente tentoonstelling. Toen bleek dat ouderwets verkleden en rammelen op een oude telexmachine ook nog steeds erg leuk zijn. Wat leuk was voor hun ouders is, is ook voor de kinderen nog steeds erg leuk. Het Museum voor Communicatie kan nog jaren mee.

Geen opmerkingen: