zaterdag 1 november 2008

Onbevangen


Magalluf – Katmandu kennen we als de hoofdstad van Nepal. De stad is bekend om zijn Boeddhistische tempels en paleizen, waarvan er een aantal op de werelderfgoedlijst staat. Westerse toeristen komen graag in de Nepalese hoofdstad om al die mooie historische gebouwen te bezoeken. Dat is wellicht de reden dat er ook zo’n tempel is te vinden in het plaatsje Magalluf in het zuidwesten van Mallorca, vlakbij de hoofdstad Palma.

In het plaatsje Magalluf in het zuidwesten van Mallorca, vlakbij de hoofdstad Palma, vind je The House of Katmandu.

Wellicht is men in de veronderstelling dat het nog wat extra mensen naar dit Spaanse eiland in de Middellandse Zee zal trekken. Toch is het een beetje de wereld op zijn kop om uitgerekend hier een kopie van zo’n Nepalees gebouw neer te zetten. Het opmerkelijke gebouw heet ‘the House of Katmandu’

Over de bruggetje ga het huis binnen en kom je ondersteboven weer naar buiten.

Volgens de juffrouw die in de hal de entreekaartjes verkoopt, is het huis eigendom van Kilgore Goode. Avonturier Goode zocht in het Himalaya-gebergte naar Desirata, een rode juweel. In ‘the House of Katmandu’ zijn de schatten te bezichtigen die hij tijdens zijn tocht heeft gevonden. Je kunt allerlei interactieve spelletjes spelen en de bijzondere robots bewonderen. Je komt op je avontuurlijke tocht door het huis niet alleen een sherpa en een Yeti tegen, maar ook een oude monnik en een heel bijzondere zeemeermin. Het bezoek lijkt me nog het leukst met een aantal kinderen, want mijn fantasie is niet meer zo onbevangen.

Geen opmerkingen: