vrijdag 1 juli 2005


Striptease is kunst


Dit is een foto van een modeshow. Ik vond een foto van een striptease net iets te vulgair voor ons ODD. Maar wellicht is ook dit kunst en kan er subsidie voor worden aangevraagd.Oslo – Een rechter in Oslo oordeelde onlangs dat striptease moet worden gerekend tot dezelfde categorie als opera, ballet of theater. Striptease is een vorm van kunst.
De Noorse belastingdienst wilde de Diamand Go Go Bar uit Oslo verplichten om BTW te innen. De bareigenaar was het daar niet mee eens en bracht de zaak voor de rechter. Deze oordeelde dat de bar vrijgesteld moest worden van BTW omdat het een vorm van kunst is die kan worden gelijk gesteld met ballet e.d.
"Voor zover ik weet, kan men op verschillende plaatsen, voornamelijk in het buitenland, artiesten aan het werk zien die zich met veel gratie voortbewegen op het ritme van de muziek en zich met sensuele bewegingen uitkleden om de gasten een leuke tijd te bezorgen", zo lichtte de rechter zijn uitspraak toe. Toen de wenkbrauwen van de advocaat van de belastingdienst hierna omhoog gingen, voegde hij er aantoe: "Ik geef toe dat er echter ook een genre van striptease-shows bestaat die we enkel kunnen bestempelen als vulgair en banaal. Zij hebben nog zeer weinig te maken met kunst". Maar omdat de naaktdanseressen in de Diamond Go Go Bar na hun optreden geen contact mogen hebben met de klanten, valt deze bar binnen de eerste categorie, zo meent de magistraat. Misschien komen ze dan ook wel in aanmerking voor subsidie?

Geen opmerkingen: