dinsdag 12 juli 2005


Luxe opahoning.


Nienke toont de pot met luxe opahoning.Veldhoven – Op de ontbijttafel bij Saskia & Sander staat tussen de lekkernijen voor op brood ook een pot honing. De honing ziet er wat wit uit. Op mijn vraag naar de soort honing legt Saskia uit dat het een bijzonder soort is.
”Die ziet er zo wit uit”, licht ze toe.
Nienke helpt haar moeder met de uitleg en voegt er aan toe:
”Het is luxe opahoning.”
”Mogen oma’s het dan niet eten”, vraagt Corien lachend. Nienke lacht ook. Ze begrijpt niet wat de opmerking van oma er toe doet. Ze legt nog een keer uit wat er in de pot zit.
”Het is luxe opahoning”, lacht ze schaterend over de ontbijttafel.
”Het is honing van de opa van Luke”, zegt nadrukkelijk ze als ze ziet dat haar grootouders het nog steeds niet snappen. Nu dringt het tot oma en opa door. In koor roepen ze:
”Oh, het is Luke z’n opa honing”.
Nienke knikt. Dat zei ze toch al. De opa van haar buurjongetje Luke heeft twee bijenkasten. De honing die dat oplevert, verzamelt hij en doet het in potten. De buurvrouw heeft hen daarvan een potje gegeven. Dan kunnen ze eens proeven hoe lekker de honing van de opa van Luke is. Opa en oma besmeren ieder glimlachend om het misverstand een geroosterd boterhammetje met de honing. Ze vinden het heerlijk.
”Zeg maar tegen de buurvrouw dat luxe opahoning ook erg lekker is voor oma’s, vraagt Corien aan Nienke.

Geen opmerkingen: