zondag 24 juli 2005


Nienke’s zaterdagse avonturen


Delft – De grote attractie van een kinderboerderij is de speeltuin. Samen fietsten Nienke en ik er zaterdagmiddag naar toe. Ik liep direct naar het weitje, maar de schapen, geiten en pony’s toonden een matige interesse voor ons bezoek. Het gevoel was geheel wederzijds. Na een verplicht rondje langs de weitjes en hokken, kwam het belangrijkste doel van ons bezoek in zicht: de speeltuin.

Het verplichte rondje langs de hokken.

In de speeltuin die bij de door ons bezochte kinderboerderij hoort, is ook een skelterparcours.. Nienke nam direct plaats achter het stuur van een skelter en begon aan de rondjes. Samen met de andere kinderen maakte ze rondje na rondje. Dat bleek overigens nog niet zo eenvoudig, want de skelter werd gestuurd met het achterwiel.

Klik op de foto en bekijk nog een foto.


Maar ze had al snel in de gaten hoe het werkte en trapte fanatiek haar rondjes mee. Het bleek trouwens geen gewone speeltuin, maar een waterspeeltuin. Een klein beekje stroomt door de weides en mondt uit in een grote vijver. Bij erg warm weer kunnen de kinderen hier via een glijbaan in plonzen. Daar was nu de temperatuur niet naar. De andere watertoestellen waren natuurlijk wel in trek. Water omhoog draaien en dat dan weer via een stelsels van kanalen in de vijver terug laten lopen. Nienke vond het erg leuk.

Klik op de foto en bekijk nog een foto.


Ook de andere technische toestellen kregen haar aandacht. Zand optakelen en dat via een stelsel van buizen weer omlaag laten vallen vond de kleine techneute ook erg boeiend. Natuurlijk werd er ook volop geschommeld en gewipt, maar de technische toestellen waren toch wel zeer in trek. Na de versnaperingen op het terras fietsen we naar het Prinsenhof om oma Corien op te halen. Onderweg vertelde ze over haar avonturen van vandaag aan haar oma.

Opa en Nienke fietsen samen met oma weer naar huis. Oma nam de foto.

Op sommige foto's heeft klikken effect

Geen opmerkingen: