zaterdag 2 juli 2005


Barrie Live 8 hotspot


Hier vindt het concert plaats.Barrie – Onze trouwe ODD-lezers Corrie & Warrie wonen in een van de wereldsteden waar vandaag een Live 8 concert wordt gehouden. Het lijstje bevat de volgende steden; Tokio, Moskou, Berlijn, Parijs, Rome, Londen, Cornwall, Johannesburg, Philadelphia en Barrie. Popartiesten van wereldformaat maken daar vandaag hun opwachting. Oorspronkelijk zou het Canadese concert plaatsvinden in Ottawa, maar toen daar geen groot park vrij was, verlegde de organisatoren dat naar Toronto. Ook daar bleek echter ook niets vrij te zijn. Daarom komt het Canadese Live 8 concert nu uit de rock and roll hotspot Barrie, een uur rijden van Toronto. Voor deze plaats met 120.000 inwoners is het een leuk cadeautje. De plaats staat in een keer goed op de wereldkaart. Iedereen weet nu waar deze fraaie stad ligt. Want hoewel Barrie een van Canada’s snelst groeiende steden is, bevindt het zich nu wel in heel exclusief gezelschap. Het concert vindt plaats in Barrie’s Park Place. Ik vond daarvan alleen een foto van de ingang.

Corrie en Warrie bij hun recente bezoek aan die andere wereldstad, Delft.Live 8 moet de G8 ertoe aanzetten om de schulden van de armste landen kwijt te schelden en de ontwikkelingshulp te verdubbelen. De top van de zeven rijkste landen ter wereld plus Rusland (G8) komt op 6, 7 en 8 juli bijeen in het Schotse Gleneagles.
De VARA en BNN brengen vandaag een rechtstreeks verslag van ‘Live 8’ op Nederland 3. Bovendien zenden beide omroepen het evenement uit op 3FM. Er zal tot ongeveer 02.00 uur verslag worden gedaan van het evenement. De centrale tv-presentatie is in handen van Claudia de Breij vanuit Studio Plantage in Amsterdam. Dolf Jansen is aanwezig bij het concert in Londen, waar verder ook Eddy Zoëy backstage actief is en artiesten interviewt.

Geen opmerkingen: