donderdag 28 juli 2005


Vakantie-impressie van Gambia


Delft – Nella & Martien bezochten dit jaar met hun kinderen plus aanhang Gambia in Afrika. Op mijn verzoek stuurde Martien me wat foto’s toe van de vakantie in dit prachtige land. Hij koos voor ‘couleur locale’. Hij maakte veel foto’s en eigenlijk zijn ze allemaal interessant. ”De uitermate vriendelijke en goedlachse mensen hebben een grote indruk op ons achtergelaten. Ze zijn hulpvaardig en trots.”, meldt Martien. ”Het is een mooi en relaxt, maar wel erg arm land”

Vriendelijke krokodil.

"In de heilige poel zwemmen en wonen ongeveer 100 krokodillen. Ze worden gevoerd met vis want die zwemt niet meer in de poel. Eén krokodil is vriendelijk. Deze hebben we allemaal aangeraakt. Dat was een enorme ervaring".

Kotu Beach.

"Sunset aan het strand van Kotu Beach, achter ons hotel. Helaas op deze avond geen vlammend rode zonsondergang, maar desalniettemin een mooi sfeerplaatje".

Rij met kinderen.

"Prachtige kinderen die vaak om een ‘sweetie’ vroegen of een pen. Pennen hadden we niet veel, maar zakken snoep waren er genoeg te koop en deelt gemakkelijk uit".

Vismarkt in Gambia.

"Elke middag komen er talloze boten en bootjes geladen met vis naar het strand. Het uitladen wordt veelal door kinderen gedaan, maar ook door mannen. Zij zwemmen met een mand of teil op hun hoofd naar de boten en krijgen die dan gevuld met vis. Na het terugzwemmen en afgeven van de vis gaan ze weer te water. Na negen keer zwemmen met je teil, mag je de tiende teil zelf houden en dat levert dus eten of geld(verkoop) op. Meestal verkopen vrouwen de vis, een ander deel gaat naar de rokerij of worden in het zout gelegd. Het is er een drukte van belang, iedere dag opnieuw. Wij hebben veel vis gegeten in deze vakantie zoals bijvoorbeeld: Ladyfish, Barracuda en Catfish."

Geen opmerkingen: