donderdag 30 juni 2005


Veteranendag 2005


Den Haag – Deze foto maakte ik gisteren uit het raam van het gebouw van de Eerste Kamer aan het Binnenhof. Ik was daar om onder het genot van een kopje koffie wat bij te praten met een oude kennis toen onder ons raam op het Binnenhof oude en jonge veteranen samenkwamen voor de eerste Nederlandse Veteranendag. Men koos voor 29 juni omdat dit de geboortedatum is van wijlen prins Bernhard, de grote held van de veteranen.

Foto genomen vanuit het gebouw van de Eerste Kamer.

Aan 282 militairen die onlangs op missie in het buitenland waren, onder meer in Irak, zijn herinneringsmedailles uitgereikt. De medailles werden uitgereikt door ongeveer tachtig veteranen, onder anderen oud-strijders uit Indië en Nieuw-Guinea.
Minister Kamp van Defensie en kroonprins Willem-Alexander reikten tijdens de ceremonie op het Binnenhof drie uitzonderlijke medailles uit. Het ging om twee dapperheidsonderscheidingen en een draaginsigne gewonden. De twee onderscheidingen gingen naar militairen die zich op 17 mei vorig jaar in Irak bijzonder dapper hebben getoond toen hun eenheid onverwachts massaal onder vuur werden genomen.

Geen opmerkingen: