vrijdag 9 april 2004


Delftsblauwe paaseieren in Het Prinsenhof


Delft – Tussen de kunstwerken van museum Het Prinsenhof vinden jullie met de paasdagen een heel smakelijke toevoeging. Sjaak den Bleker van de artisanale Delftse chocolaterie ‘De Lelie’ heeft samen met zijn medewerkers voor de tentoonstelling ‘Delfts Blauw in alle kleuren’ enkele reusachtige chocolade-eieren gemaakt. Den Bleker was ruim twintig uur met zijn creaties bezig.

Corien wijst bezoekers van het museum Het Prinsenhof op de fraaie beschilderingen van de reusachtige chocolade-eieren. De smakelijke kunstwerken zijn het hele paasweekeinde te bezichtigen.

”De eieren zijn op ambachtelijke wijze vervaardigd van witte chocolade en daarna door de chocoladekunstenaars met een speciale techniek in Delfts blauwe stijl beschilderd”, vertelde Corien me tijdens een voorvertoning. De bezoekers van het museum kunnen tot en met tweede paasdag genieten van deze smakelijke aanvulling van de tentoonstelling. Na het paasweekeinde worden de reuzeneieren onder de bezoekers van Het Prinsenhof verloot.
Het museum is op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op eerste en tweede paasdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Wie dus een kans wil maken op een fraai en smakelijk reusachtig chocolade ei moet er zeker langs gaan.



Geen opmerkingen: