maandag 26 april 2004


De mooiste file


Corien en Monica bij een van de oldtimers in de mooiste file van Nederland.Delft – Sinds zaterdagavond logeren onze Zwitserse vrienden Beat & Monica bij ons. Ze bezoeken de komende week allerlei bezienswaardige plaatsen in ons land. Wij namen ze gisteren mee naar Noordwijk. Het was immers het weekend van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Tijdens dit weekend staat op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk de mooiste file van Nederland. In die file staat een keur aan vervoersmiddelen: nieuwe modellen en oldtimers, allemaal versierd met kleurige, kunstige bloemdecoraties. De versierde praalwagens zorgen met hun kleurrijke decors en duizenden bloemen letterlijk en figuurlijk voor de hoogtepunten in de file.
Ik zag op de boulevard een moeder voorbijkomen met haar twee kinderen. Een meisje van een jaar of vijf en een jongentje van een jaar of zeven.
Het meisje riep opgetogen: ”Kijk eens wat een mooie bloemen.”. Ook het kereltje was opgewonden over wat hij zag. Hij riep: ”Kijk eens wat een mooie auto’s.” Daarmee was het direct duidelijk: Zowel liefhebbers van auto’s als van bloemen kwamen ruimschoots aan bod.




Geen opmerkingen: