vrijdag 17 januari 2003


Mijn vispotje


Mediterraan vispotjeDelft – Ik eet graag vis, dat is wel bekend. Ik vind bovendien dat een vismaaltijd makkelijk te bereiden moet zijn. Dat kan met mijn favoriete mediterrane vispotje. Het kan ook in de winter worden bereid. Tomaten zijn er immers altijd in blik. Onder aan het recept staan de ingrediënten.
Snijd de tomaten klein, leg ze in een grote vuurvaste schaal en bestrooi ze ruim met zout en peper. Roer de dragon en knoflook erdoor, leg de kabeljauw- en schelvisfilet er bovenop en bedek de vis met een deel van de tomaten. Dek de schaal af met magnetronfolie en plaats hem zes minuten in de magnetron op de hoogste stand. Verwijderde de folie en roer de inhoud voorzichtig om. Dek de schaal weer af en zet hem nogmaals vier minuten in de magnetron. Verwijder de folie en roer opnieuw. De vis moet nu al zo gaar zijn dat hij in grote stukken uiteen valt. Voeg de garnalen toe en sprenkel de olijfolie over het gerecht. Bedek de schaal weer met folie en zet hem nogmaals vijf minuten in de magnetron. Laat het vispotje buiten de magnetron nog even drie minuten rusten. Serveer er warm knapperig stokbrood bij.

800 gr. tomaten uit blik
2 el. verse dragon
1 uitgeperst teentje knoflook
225 gr. kabeljauwfilet
225 gr. schelvisfilet
175 gr. garnalen
4 el. olijfolie
zout
verse zwarte peper
stokbrood



Geen opmerkingen: