vrijdag 3 januari 2003


Ad wil Youp zien


Hoe verliep de oudejaarsavond bij Ad & Els? Lees hier wat Els er over schreef:
Ad wil Youp zien.Helmond - Zoals gewoonlijk hadden we weer niemand uitgenodigd deze jaarwisseling, ondanks vele protesten van de kinderen die graag veel familie om zich heen willen. Waar ik eigenlijk stiekem toch trots op ben, want waar zie je dat nog? Smekende gezichten om toch maar vooral tante Annefien uit te nodigen, begrijp me aub niet verkeerd ik ben dol op mijn familie, maar vind het bijzonder dat dat wederzijds is. Maar waarom dan toch niemand ruim van tevoren genodigd? Ad wil nog meer Youp zien.Vaak [altijd] zegt mijn eega Ad, nu wil ik de oudejaarsconference helemaal zien, we zien wel wat er komt zeggen we. Nu had ik toch maar voor de zekerheid twee dagen van tevoren AJ gebeld, en op haar voice-mail ingesproken dat mocht ze eenzaam en alleen thuis zijn dat dat zeker niet de bedoeling was. Na deze communicatie had ik niets meer vernomen, maar op 31 dec. 's middags ging de telefoon, het was mijn zus die mijn uitnodiging graag aannam en of Rianne ook mee kon, natuurlijk, keigezellig, en ik was onderhand ook zeer nieuwsgierig naar de buik van Rianne!
krijgt geen genoeg van Youp.Het was 's avonds om 20.30 en daar ging de bel tweemaal, tot mijn verbazing zei Jurriën:"Dat is mijn moeder die belt altijd twee keer", nou had Janneke dit vorige week terloops aan Ad gevraagd, dus dat kon. Het was inderdaad Jurriën's moeder en haar moeder [in de tachtig!] met zoveel pakketjes dat we wel twee kerstpakketten konden vullen! Gezellig. Ondertussen werden we toch wel bezorgd of we het kanaal moesten dreggen, maar om 21.00 precies daar waren ze en niet onopgemerkt! Annefien, Rianne [met buik], Jerry [partner van Rianne] en Jacky de Jack Russel, die nadat ze nuffig aan Demi had gesnoven zich stortte op een klein robbertje vechten met Birke [labradors] maar door snelle acties onzerzijds werd dit toch na wat herrie verijdelt, en zat Birke verongelijkt in de bench {wat zei eigenlijk niet erg vind, want ze slaapt erin en ze had nu een lekker bot, maar nu was de deur dicht Wat een binnenkomer!
Ad wil nog veel meer Youp zien.Na vele spelletjes en lekker eten en drinken en natuurlijk Joep kijken, ik deed ter afleiding spelletjes Rummy cuppen [Ad nam het toch op], werd het twaalf uur. We hebben lekkere champagne gedronken, de helft alcoholvrij om begrijpelijke redenen, en vuurwerk afgestookt, waarvan Ad en ik bijna alles hadden aangestoken omdat we zulke bange kinderen hebben [tenminste wat over was] die braaf met sterretjes stonden. Zo hadden we toch nogal wat gasten binnen, terwijl wij dachten het wordt rustig dit jaar. Dit vraagt om enige uitleg, het zit zo: Janneke en Jurriën zouden naar Guido gaan en daarna uit, maar om praktische redenen kwamen ze bij ons brachten Roan en gingen alsnog uit om 2 uur; Maartje moest vanaf 23.45 gaan werken bij Zeezicht [hartstikke druk]; Wouter ging ook om 2 uur uit: Jolijn zat met 6 andere vriend[in]en bij een vriendin heel de avond, bleef over Marlotte en Anne-Sofie, het kan verkeren. O ja, om 1uur wipte ook Marieke [van Michiel] even binnen.
Ad zit op de bank en kijkt eindeloos naar de band met Youp.Maar Frans en Corien je snapt ook welde consequenties hiervan, Na een heel gezellige avond gingen Ad en ik om 3uur naar bed, vervolgens kwam bijna elk uur van de nacht een kind thuis, Roan kreeg de borst, Jurriën had even moeite na zo'n lange onwennige bierperiode om alles ook maar binnen te houden, Wouter belde aan omdat hij zijn huissleutel van de fiets met de lekke band was vergeten, Maartjes gsm die aan het opladen was belde om het halve uur [het was Peter die een nieuwjaar bericht inkwaakte, kwam ik om 8 uur achter], en als klap op de vuurpijl om in stijl te blijven, meldde Roan zich om 8.30, en je raadt het al, ik had beloofd om hem te verzorgen zodat dochterlief eens eindelijk kon uitslapen. En al die tijd lag Ad ongestoord te snurken, om 11.00 heb ik Roan op zijn bed die hem er wel uit kreeg. Het was nog lang stil [op Roan na] in huize Brouwers.
Gelukkig Nieuwjaar namens Els en Ad
PS: Waarom hebben jullie me dit niet verteld na m'n eerste?