dinsdag 2 maart 2010

Werkelijk prachtig

Hazerswoude-Rd - Zoals jullie weten is onze oudste dochter Carina, na een jaartje Australië nu in Engeland terecht gekomen. Ze woont sinds enkele weken met haar vriend James – hij wordt hier JD genoemd – vlak bij het dorpje Abingdon in Oxfordshire. Ze wonen buiten het dorp in een verbouwde boerderij. Ze hebben vanuit hun appartement een prachtig uitzicht over het uitgestrekte landschap met de Thames in de verte.


Een verbouwde boerderij.

Ze zijn in dit dorp terecht gekomen omdat JD hier in het science center een baan heeft gevonden. Carina is daar nu ook bezig een kapsalon te vinden die nog een hair-styliste kan gebruiken. Nella en ik zijn de afgelopen week even gaan kijken hoe het stel er woont. Daar ben je als ouders natuurlijk toch wel nieuwsgierig naar. Onze conclusie: het is er werkelijk prachtig. Het dorpje is niet groot, maar je heb er alles wat je nodig hebt. Het ligt acht miles (dertien kilometer) ten zuiden van de beroemde universiteitsstad Oxford. Dat is slechts een kwartiertje rijden. In Oxford zijn de warenhuizen voor de grotere inkopen.


Nella en Carina tijdens de wandeling langs de oever van de Thames.

Wij hebben de reis naar Abingdon met de auto gedaan. We zijn van Calais overgestoken naar Dover en vervolgens over de M25 richting Oxford gereden. Het is geen land van bergen, maar het is toch wel minder vlak dan wij hier gewend zijn. Dat merkten we ook tijdens de wandeling die we vanuit hun huis langs de Thames hebben gemaakt. We moesten eerst naar beneden, naar de lager gelegen rivier. We hadden uit voorzorg onze laarzen mee genomen, want Carina had ons al gewaarschuwd dat onze gewone schoenen voor het terrein rond de boerderij niet geschikt zijn. Het zal er in de zomer ongetwijfeld drukker zijn, maar nu was het heerlijk rustig en konden we heerlijk genieten.


De drie ramen op de tweede etage horen bij het appartement van Carina en JD.

Op deze foto van de boerderij die ik vanuit de richting van de Thames nam, zie je op de tweede etage drie ramen. Dat is het appartement van Carina en JD.

Een bijdrage van Martien

2 opmerkingen:

Saskia zei

Wat een landelijk plekje. Heerlijk om te wonen! Veel plezier daar!

Sassefras zei

Het ziet er fantastisch uit!
Daar worden (/zijn) ze vast heel gelukkig!