zondag 21 maart 2010

De werkelijkheid van Alexa Meade

Delft – Op de fotoside Flickr! kwam ik foto’s tegen van het werk van de Amerikaanse kunstenares Alexa Meade. Bodypainting is een bekende kunstvorm, maar haar werk voegt daar toch een geheel nieuwe dimensie aan toe. Gewoonlijk gebruiken kunstenaars acrylverf om een portret te schilderen op doek. Meade zet de wereld op zijn kop en schildert het portret op het model zelf.
De werkelijkheid van Alexa Meade.

De geportretteerde wordt geen portret, de geportretteerde is een portret. Meade heeft een unieke manier van schilderen ontwikkelt. Zij verft niet alleen personen, maar ook andere driedimensionale vlakken. Ze plaatst haar geverfde modellen vervolgens in een door haar daarbij gemaakte installatie.
De werkelijkheid van Alexa Meade.

Daarmee creëert ze een nieuwe spanning tussen perceptie en realiteit. De kunstenares woont en werkt in Washington, DC. Ze heeft een achtergrond in de politieke communicatie. Dat zou haar op het idee hebben gebracht om perceptie en werkelijkheid op een andere manier aan elkaar te koppelen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wow, wat goed! Hier kun je een hoop cultuurwetenschappelijke analyses tegenaan kunnen gooien! Leuk dat ik ook zo op de hoogte wordt gehouden van nieuwe kunstvormen,
gr Jolijn

nana zei

Bedankt voor deze informatie...ik heb nog nooit zoiets gezien..