zaterdag 27 maart 2010

Vrolijke fluiter

Delft – “De winter is gezien. Leve de zomer 2010”, dicht graffitikunstenaar Semtex bij zijn mural in de Irenetunnel. De ‘pieces’ in de tunnel roepen overigens lang niet bij iedereen dichtregels op. Er zijn ook heel wat mensen die het schreeuwerig vinden. Ze zijn opgelucht en blij dat dit stukje verloederd Delft op het punt staat om voorgoed te verdwijnen. Maar dat is een misvatting. Het verrassende openluchtmuseum verdwijnt helemaal niet. Het wordt verplaatst. De Gemeente Delft heeft zeven plekken in de Prinsenstad aangewezen die als vervanging gaan dienen van deze legale schilderplekken.
De vrolijke kabouter lijkt ook te fluiten naar de voorbijgangster.

Zo komt er o.a. een legale graffitimuur in het Hof van Delftpark. Zeer tegen de zin van een groep buurtbewoners uit de wijk Hof van Delft. Ze zijn bang dat de muur voor onveiligheid, meer vervuiling, meer vandalisme, geluidsoverlast en verloedering zal leiden. Ze zelfs bang voor dierenleed in de nabijgelegen kinderboerderij. Ze noemen de graffitimuur nu al de rampmuur.
Ik kom bijna dagelijks door de Irenetunnel en zie dat er over het algemeen redelijk wordt opgeruimd. Ik heb nog nooit hinder ondervonden of ben lastig gevallen in de Irenetunnel. Natuurlijk vind ik lang niet alles mooi, maar soms is het verrassend amusant. Zoals deze kabouter die vrolijk fluitend de komst van rokjesweer viert. De vrolijke fluiter lijkt ook te fluiten naar de voorbijgangster.

3 opmerkingen:

rampmuur.nl zei

Ze zijn zelfs bang voor ....

AD interviewed hangjeugd Hof van Delftpark: http://bit.ly/aLRt2X uitspraak: "je kan hier gewoon lekker doen wat je wil" spreekt boekdelen
(29 maart 2010)

AD interviewed Gemeente Delft: verzorgers radeloos.. http://bit.ly/98yAms
(10 april 2009)


Droom vrolijk verder over fluitende kabouters ...

info@rampmuur.nl

Anoniem zei

Wat een vrolijke foto. Je kunt er inderdaad tegen zijn, maar dan moet je wel de goede argumenten gebruiken.

Max Maasland

Anoniem zei

Nu willen ze weer geen Rioolwagens in het Hof van Delftpark.

http://www.rampmuur.nl/images/riool/stop.png

Die http://rampmuur.nl wil ook niets zeg!