Delft – We scheiden ons afval. Bijna elk huishouden in ons land heeft nu vier containers om glas, plastic, gft en de rest van het afval te verzamelen. Waarom zamelen we ook de lege blikjes niet in. Dat lijkt een logische volgende stap. Het antwoord is heel simpel: het is niet nodig. De afvalinstallaties in ons land scheiden het voor je. Met magneten scheiden zij het blik van het huishoudelijk afval. Dat kan omdat 90 procent van het blik van staal is gemaakt en dus magnetisch is. De overige tien procent is aluminium. Ook dat wordt bij de afvalinstallaties terug gewonnen. Dat gebeurt met wervelstromen. Je weggegooide soepblikje begint dus al onderdeel van een fiets aan een nieuw leven. In het laatste decennium is de recycling van blik in ons land van 50 gestegen tot ongeveer 85 procent. Daarmee is Nederland samen met België en Duitsland koploper in Europa. Dat er nog meer manieren zijn om blik her te gebruiken zagen Corien & ik onlangs in DOK. Kunstenaar maakten van lege blikjes nieuwe kunstwerken. Het leverde heel verrassende resultaten op. Wil jij ook aan blikrecycling doen? Heel simpel: gooi je blikje gewoon in de vuilnisbak. Het komt vanzelf in de kringloop. |
Room with a view in New York
5 maanden geleden
3 opmerkingen:
Je mag ook wel een groter huis hebben om al die aparte bakken een plaats te geven.
Wij hebben grote plastic zakken voor het plastic afval, maar die kun je niet buiten zetten want dan gaan de katten of meeuwen met de verpakkingen van etensresten aan de haal.
Wij hebben een container voor het plastic vlak bij ons huis. wij hebben dus geen problemen met poezen e.d. Het valt wel op dat je bijna geen ander huishoudelijk afval overhoudt nu we het scheiden van het plastic
Hé wat leuk, wij hebben deze tentoonstelling gehad in de Rijswijkse bibliotheek..leuk dat jullie er aandacht aan besteden.
Ik houd jullie blog bij..staan leuke dingen op en soms gebruik ik er dingen van..zoals o.a. de porseleinen lantaarnpalen.
Een reactie posten