dinsdag 16 maart 2010

Homeless Cup begint in Eindhoven


Eindhoven – Afgelopen zaterdag ging in Eindhoven, de voetbalhoofdstad van ons land, het derde seizoen om de Dutch Homeless Cup van start. Samen met de kleinkinderen zagen we dak- en thuislozen uit heel ons land tegen elkaar strijden om Nederland te mogen vertegenwoordigen op de World Cup in Brazilië. Het voetbaltoernooi werd zaterdag mede mogelijk gemaakt door PSV en de gemeente Eindhoven.
Toeschouwers kijken samen met Frits Philips naar de Dutch Homeless Cup.

Deelname aan de Dutch Homeless Cup is voor de voetballers overigens niet vrijblijvend. Er is een intensieve samenwerking met gemeenten en maatschappelijke instellingen. Door het tekenen van een contract committeert iedere deelnemer zich aan de maatschappelijke doelstellingen van het project. Voor de één is dit afkicken van een drugsverslaving, voor de ander is dit het herstellen van familiebanden en voor de derde betekent dat het vinden van huisvesting. Naast het sportieve element van de competitie staan dus ook maatschappelijke doelstellingen centraal. De 22 teams – waaronder een vrouwenteam - spelen competitierondes in de centra van grote steden.

Naast Eindhoven zijn dat o.a. Den Haag, Lelystad, Utrecht, Rotterdam, Leiden en Amsterdam. waar de finale op de Dam wordt gespeeld. Het publiek stond zaterdag rondom het meer dan levensgrote standbeeld van de in 2005 overleden Eindhovenaar Frits Philips. Hij was een PSV-fan in hart en nieren. Het zou hem dan ook ongetwijfeld plezier hebben gedaan dat PSV had gezorgd voor een klein voetbalveld en een panna-kooi waar de spelers zich warm konden spelen, net als het Phoxy-springkussen om de kleinste gasten te vermaken.

1 opmerking:

nana zei

hmmm..voetbalhoofdstad???
Verder goede actie