zaterdag 20 maart 2010

Toch is het simpel

Veldhoven - Ook hier in Veldhoven is in de afgelopen week flink schoongemaakt en opgeruimd. Gisteren heeft ‘Op Dreef’, de basisschool van onze kinderen, meegedaan aan de landelijke voorjaarsschoonmaakactie van de Stichting Nederland Schoon. De wethouder was naar de school gekomen om het startschot voor de schoonmaakactie te geven.
De klas van Nienke.

Ook de moeders van de schoolraad hielpen de klassen bij het verzamelen van zwerfvuil in de omgeving van de school. Om het wat spannender te maken was er ook een wedstrijdelement aan de opruimactie verbonden. Wie haalt het meeste vuil op? Nienke's klas (6b) deed het niet slecht, maar 8a, de klas waar ik bij meeliep, won met vlag en wimpel.
Deze klas haalde 87 kg vuil op. Bravo.

Met elkaar hebben de kinderen enorm veel vuil opgehaald. Er werd in totaal ruim 500 kg vuil verzameld. De winnende klas haalde 87 kg vuil van de straat. Het is werkelijk ongelooflijk om te zien wat er allemaal bijzat: bagagedragers, zadels, maar ook een halve brommer! Het is schandalig. En toch is het zo simpel als de wethouder zei: "Als iedereen zijn eigen vuil opruimt, dan ligt het niet op straat."

Een bijdrage van Saskia

Geen opmerkingen: