vrijdag 22 mei 2009

Sietske zes jaar


Helmond – De verjaardag van Sietske viel dit jaar op Hemelvaartsdag. Corien & ik waren de avond er voor reeds gearriveerd zodat we het feestelijke verjaardagsontbijt ook mee konden maken. De avond daarvoor waren de slingers opgehangen net als zes ballonen. Onze kleindochter werd immers zes. Sietske had voor haar verjaardag een buggy gevraagd waarin ruimte was voor twee poppen. Na het ontbijt brak al snel moment aan dat cadeaus op tafel kwamen. De tweelingbuggy bleek inderdaad een schot in de roos. Onze jarige kleindochter ging gauw naar boven om twee poppen op te halen en samen met haar maakte ik een wandeling door het stille Stiphout.

Samen met opa wandelt Sietske met haar nieuwe kinderwagen door het stille Stiphout.

De enige mensen die we tegenkwamen waren de kerkgangers. Sietske had een boekje mee genomen voor onderweg. We wandelden tot we bij een bankje kwamen. Daar haalde de poppenmoeder haar baby’s uit de wagen. Ik moest voorlezen over een koe die over de maan wilde springen. Na het voorlezen, liepen we weer een paar straten tot we weer bij een bankje kwamen. Daar herhaalde zich het voorleesritueel. Sietske had - er van uitgaande dat ze kinderwagen kreeg – de wandelroute inclusief de bankjes en het voorlezen al lang van tevoren bedacht. Zo zou het gaan op haar verjaardag. Ik zag de kerkgangers glimlachend kijken. Ze vonden de opa die voorlas aan zijn kleindochter en haar poppen wel amusant. Voor Sietske en mij was het een serieuze zaak.

Sietske blaast de kaarsjes uit.

Later op de dag volgde nog een bekend verjaardagsritueel: de taart en het uitblazen van de kaarsjes. Saskia had voor een heerlijke aardbeientaart gezorgd. Boven op een sprookjestafereel en zes kaarsjes. Sietske blies ze in één keer uit.

Geen opmerkingen: