zaterdag 30 mei 2009

Het reisseizoen is begonnen

Delft – Wanneer het nieuwe reisseizoen is begonnen, is moeilijk te zeggen. Het is net als met rokjesdag. Iemand begint en voor je weet doet iedereen mee. Elk jaar krijgt de redactie van ODD vanuit de lezerschare kaartjes vanuit verre, vreemde, maar soms ook heel dichtbije oorden. Aanvankelijke bestond de lezerskring uitsluitend uit familieleden. Tegenwoordig zit er van alles en nog wat bij. Engelandvaarders, wijnliefhebbers, fotografen, kunstliefhebbers en zomaar mensen die ooit op de site terecht zijn gekomen en regelmatig terugkeren. Jeanne en Mies behoren ook tot de min of meer vaste lezeressen van de site. Zijn laten ook graag weten waar ze uithangen. Beiden stuurden dit keer een kaart uit Engeland.
Postbridge Dartmoor.

Jeanne was de eerste. Wanneer de kaart precies arriveerde weet ik niet. Hij lag in het stapeltje post dat een buurvrouw tijdens ons verblijf in de Balkan voor ons steeds hoger maakte. Hij komt uit Postbridge in Dartmoor. Jeanne verbleef in het schilderachtig Torquay. De plaats is met ons land verbonden omdat stadhouder Willem III hier in 1688 landde. Maar Jeanne was meer geinteresseerd in een andere beroemde inwoner van de plaats: Agatha Christie. Ze zocht tijdens haar wandelingen door de badplaats naar de sporen die de beroemde schrijfster daar had nagelaten.
 Michaelgate Lincoln.

De andere kaart is van Mies. Die komt uit Lincoln. Het is een tekening van Michaelgate zoals de straat er ooit moet hebben uitgezien. Ik herken er nog veel van, terwijl de tekening toch al in het begin van de 18de eeuw werd gemaakt. De historische kathedraal in het centrum van de stad is natuurlijk al zichtbaar. Die staat er immers als vanuit de veertiende eeuw.
Beide kaarten maken duidelijk dat het reisseizoen weer is begonnen. Op de redactie kijken we weer uit naar de kaarten van de lezers. Stel ons en de lezers van ODD niet teleur.

Geen opmerkingen: