zaterdag 16 mei 2009

Florian is een héél mooi bokje


Helmond – Amper twee weken na afloop van de musical "De klokkenluider van de Notre Dame" op het Knippenbergcollege met in de hoofdrollen onder andere Djali de geit en mijn dochter Marlotte als Esmeralda begon het erg spannend te worden. Djali bleek namelijk zwanger te zijn.

Esmeralda met haar lieve geitje Djali.

Natuurlijk hadden we zelf al wel in de gaten dat ze steeds dikker begon te worden, maar ja wie denkt er nou aan dat er ook nog een klein geitje of bokje in haar buik aan het groeien was? Vanaf het moment dat Djali liefdevol door Marlotte en Els was opgevangen moet het diertje al - zij het pril - zwanger zijn geweest. Na afloop van de musical zou de geit niet meer terug gaan naar de oorspronkelijke eigenaar, maar worden opgevangen door de ouders van een collega van Marlotte die in de musical de rol van de rechter had vervuld.
Zij waren al enige tijd op zoek naar wat gezelschap voor hun paarden. Al een paar dagen na aankomst waren de paarden en Djali goede vrienden geworden.

Els met het mooie bokje Florian.

Het geitje heet ook nu nog Djali. Haar zoon, het nieuwe bokje, draagt voortaan de naam Florian. Het diertje is vernoemd naar de rechter uit de musical. Ik vond het grappig om te zien dat Florian exact dezelfde kleuren en kleurentekening heeft als zijn moeder.

Een bijdrage van AD

1 opmerking:

Neeltje Johanna zei

Gefeliciteerd Djali! Een mooi zoontje.