dinsdag 28 oktober 2008

Moederdag in Mallorca


Valldemossa – Vrijdag maakten we een rit langs de westkust van Mallorca. We reden naar Palmanova en Magaluf om de prachtige stranden met de eindeloze vergezichten te bewonderen. We zagen Santa Ponça waar het strand tussen de dennenbomen ligt en Calvià met zijn uitgestrekte golfbanen. We dronken koffie in Port d’Andratx, een vissershaven, waar de vissersboten zij aan zij liggen met zeer luxe jachten.

De mensen in Valldemossa versieren hun huis met potten met planten
We gebruikten de lunch ook dit keer in Valldemossa. Voordat we onze reis vervolgden, besloten we even door de kleine straatjes achter de kerk te kuieren. We hadden van Mireille, onze nieuwe Belgische vriendin die hier al sinds 1968 woont, gehoord dat de mensen hun huizen versieren met allerlei stenen potten en kruiken met bloemen en planten. Ze had niet overdreven. Ook al hadden de huizen in de smalle straten geen tuin, ze waren rijkelijk voorzien van groen.

De bewoonster van dit huis heeft vast een functie in het onderwijs
Bij één van de huizen wees Corien me op de bijzondere potten waarin de planten zaten. De bewoonster van dit huis was extra creatief. Natuurlijk had ze stenen potten met planten, maar ze had ook zelfgemaakt potten van allerlei soorten plastic flessen. De bewoonster had de bodem uit de melkfles o.i.d. geknipt en de flessen gedeeltelijk terug gevouwen en daarna versierd met kleurige punaises en andere kleurrijke zaken. Corien & ik veronderstelde meteen dat de bedenkster van deze potten een functie in het onderwijs moet hebben. Het leek ons een prima idee om klassikaal zo’n pot te maken voor moederdag.

Geen opmerkingen: