zondag 12 oktober 2008

Delfts Blauwer kan niet


Corien in het blauw met een blauw bloemetje tussen twee blauwe kunstwerkenDelft – Gisteren opende Bureau Delft van Politie Haaglanden tijdens de Landelijke Politiedag weer haar deuren. Gemeente Delft en Brandweer Delft-Rijswijk liften dit jaar mee op de populariteit van de Politiedag en lieten de inwoners van de Prinsenstad ook in de keuken kijken.
Natuurlijk gingen ook wij even een kijkje nemen toen burgemeester Bas Verkerk de gezamenlijke Open Dag ‘s morgens om tien uur op het binnenterrein van de Politie aan de Jacoba van Beierenlaan opende. Het was al vroeg druk en het zou mede dankzij het heerlijk nazomerweer ook de hele dag druk blijven. Er was dan ook veel te doen en te beleven. Er waren veel kraampjes met informatie en met leuke activiteiten. Politie en Brandweer gaven spectaculaire demonstraties. Politieauto’s en –motoren uitgerust met de modernste snufjes konden van dichtbij bekeken worden.
Er waren bovendien een tank van de Koninklijke Marechaussee, een arrestantenvoertuig en verschillende ME-voertuigen te bekijken. Er kwam ’s middags zelfs een waterwerper langs op politiebureau Delft. Politiebikers toonden de toeschouwers wat ze kunnen. De gemeente had gezorgd voor heel veel verschillende kraampjes met informatie, een springkussen en straattheater. Ook museum Het Prinsenhof was aanwezig met een kraam.
Corien als burgemeesterBij de kraam van ‘Kunst in de Wijken’ ging Corien op de foto met twee zwijgende mannen in blauwe pakken. Deze levende Delfts Blauwe standbeelden deelden folders uit over het gemeentelijke kunstprogramma. De bedoeling van dit project is dat kunstenaars en bewoners samen een kunstwerk tot stand brengen. Mijn culturele ondernemersschap breng ik tot uitdrukking met de foto van Corien samen met de twee levende kunstwerken. Misschien kan ik er wel subsidie voor aanvragen.
De afdeling voorlichting van de gemeente had gezorgd voor een levensgrote karikatuur van de burgemeester. Met behulp van deze plaat kon je testen of je genoeg gezag uitstraalt om burgemeester van Delft te worden. Overigens zonder gevolgen voor Bas Verkerk want er lagen geen sollicitatieformulieren in de kraam.
Van restaurant De Wereldzaak tot buurthuis De Wending slingerde het feest de wijk door. Niet alleen met kraampjes, maar ook met volop muziek. Van boerenblaaskapel tot politiekapel was er voor iedereen wel wat. De vele papa’s, mama’s, opa’s en oma’s hadden moeite om hun (klein)kinderen weer mee naar huis te krijgen. Zeker toen de kinderen ontdekten dat je gratis limonade kon drinken en poffertjes eten.

Geen opmerkingen: