vrijdag 4 januari 2008

Blik uit het verleden


Delft – De oudjes doen het nog goed. Het aantal oldtimers in ons land stijgt gestaag. Het aantal is sinds 2000 zelfs verdubbeld. Er rijden nu bijna 325.000 van dergelijke oudjes rond. Ik was dan ook niet verbaasd dat de oldtimer in de garage van Piet en Marie-Louise onlangs nogal wat emotie opriep. Pure nostalgie met een hoge aaibaarheidsfactor. Voor alle duidelijkheid, ik heb het over de Borgward.

Teuni in de Borgward van haar broer Piet. FOTO:PIETER JAN.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde eind vorig jaar cijfers over het oldtimerbezit. Daaruit blijkt dat de meeste klassiekers tussen de 25 en 35 jaar oud zijn. Ruim zes op de tien oldtimers, ongeveer 200.000, zijn personenwagens
Die populariteit komt ongetwijfeld ook omdat je voor een auto van 25 jaar en ouder geen wegenbelasting hoeft te betalen en de verzekering van zo'n auto minder kost. Hoewel voor het merendeel van de mensen die ik ken met zo’n blik uit het verleden is het niet de enige auto. Bovendien is het rijden in een klassieke auto wellicht leuk, maar de auto vergt ook een boel onderhoud. De oudjes zijn bovendien veel minder comfortabel dan de huidige generatie auto’s. Hoe het ook zij, de oudjes doen het goed.

Geen opmerkingen: