vrijdag 25 januari 2008

C1000 ruimt op


Delft – Van de week werd bekend dat AH haar belang van 73 procent in Schuitema wil verkopen in ruil voor 50 tot 75 filialen van C1000 en een geldbedrag. Toen ik gisteren langs de winkel van C1000 aan het Verdiplein fietste, werd juist het overtollig geworden winkelmeubilair van de C1000 ingeladen. In de ontruimde winkel van C1000 komt overigens geen vestiging van Albert Heijn, maar een filiaal van de Lidl. Er zijn dus kennelijk nog meer kapers op de kust dan AH.

In het nu legen pand van C1000 komt een winkel van Lidl.

Bert Roetert, de hoogste baas van Schuitema, maakte deze week in de krant duidelijk dat zijn handen jeuken. Nu hij onder het juk van AH uit kan, wil hij C1000 laten groeien met de zelfstandige ondernemers, met daarbij de optie van overnames en fusies. Er staat hem een scenario voor ogen van samengaan met Super de Boer en Plus. Voorlopig zullen er echter eerst tientallen Albert Heijnvestigingen bij komen.
Als ik bij C1000 werkte, zou ik maar rekening houden met ontslagen. Zo’n grote reorganisatie kan niet zonder consequenties verlopen. Wellicht hebben AH en de Lidl nu ook personeel nodig.

Geen opmerkingen: