zondag 13 januari 2008

Waar is de brand?


Delft – Liefhebbers van oldtimers nemen de ongemakken die het rijden in een oude auto met zich meebrengt graag voor lief. Het ontbreken van stuurbekrachtiging, airbags en fatsoenlijke vering hoort erbij vinden ze. Ze denken er niet aan om deze ongemakken te laten ‘repareren’. De auto moet immers in de originele staat blijven.

 Er is geen brand er is alleen een brandweerauto.

Hoe authentieker hoe mooier. Ik geef toe dat het leuk is om naar te kijken. In de meeste gevallen zelfs leuker dan er in te rijden, zag ik onlangs. Vorige week zondag troffen we namelijk deze VW-bus aan in de Delftse binnenstad. De eigenaar van deze oldtimer gaat nog verder dan menig ander oude autofan. Hij heeft de auto niet aangeschaft om uit te rukken als er brand is, maar rijdt toch rond in een oldtimer waarmee dat nog steeds zou kunnen. Alle oorspronkelijke apparatuur die in de brandweerauto thuishoort, is nog steeds aanwezig. De passagiers moeten het maar voor lief nemen dat er niet veel beenruimte meer over is. De auto trok veel bekijks en heel wat mensen namen er een fotootje van.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk, dit zijn nou de leuke dingen voor de mens.... Genieten van de zaken zie voorbij komen!!!
Deze T1 heeft ondanks wat gerestaureerde deukjes een prachtige uitstraling. Ik geef de eigenaar(s) dan ook groot gelijk om op deze wijze met de bus rond te rijden.
Kever & bus liefhebber Ad

webbeheerder zei

Ik wist dat jij het wel zou waarderen Ad.

Anoniem zei

Ja, zit je een beetje te surfen kom je een leuk oud berichtje tegen wat over je eigen oldtimer gaat, Leuk!

Groeten
Philip uit Leiden