vrijdag 16 november 2007

Verschil moet er zijn


Fuerteventura – Het weer wordt steeds frisser. We moeten ‘s morgens al weer krassen om de autoruit ijsvrij te maken. Deze gure Hollandse tijden kun je het beste doorbrengen op een eilandje in de Atlantische Oceaan. De Canarische Eilanden lijken me wel wat. Ik stel voor dat we naar het Spaanse Fuerteventura vliegen. Ik hoor van familie, vrienden en bekenden dat het een perfecte vakantiebestemming is voor liefhebbers van zon, zee en strand.

 Mees in Fuerteventura met papa.

Ik heb ook het bewijs. Michiel, Marieke en Mees verblijven er momenteel en ze vermaken zich kostelijk. Ze laten ons weten dat zij zich over het weer geen zorgen maken. “Het enige waar wij ons de afgelopen dagen 'druk' om maken, is of Mees wel goed genoeg is ingesmeerd”, mailt Michiel. “Tja verschil moet er wezen”, voegt hij er verontschuldigend aan toe.
Behalve het insmeren van hun zoontje doen de twee vrij weinig nuttige dingen, laten ze ons weten.

 Mees in Fuerteventura.

“We gaan elke dag naar het strand. We moeten Mees daar goed in de gaten houden, anders duikt hij zo de diepe zee in of gaat met andere kindjes en hun ouders mee”.
Het zijn drukke tijden daar aan het zandstrand van Fuerteventura. Mees is dan ook aan het eind van de dag ‘helemaal total loss van het spelen in water en zand’.
Het appartement voldoet precies aan de verwachting van Michiel & Marieke melden ze.

 Mees in Fuerteventura met mama.

“We zijn omringd door volumineuze, vol getatoeëerde, en van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bier drinkende Britten”, meldt hij er bij. Dat doet hij vast om ons een goed gevoel te geven. Als wij ’s morgens het ijs van de voorruit staan te krassen, hebben we in ieder geval geen vol getatoeëerde Britten die toekijken. Maar ik heb geen meelijden met ze. Tien dagen aan het strand van Fuerteventura klinkt heel goed. Dus laten we er maar heen vliegen. 3m zit in het huisje met de blauwe drempels. Ze vinden het vast leuk als we even langs gaan.

Geen opmerkingen: