woensdag 28 november 2007

Kerst is begonnen


Banbury – In Delft noemen we de avond dat de kerstboom op de Markt aangaat ‘Lichtjesavond’, in het Engelse Banbury heet het ‘Lights Switch-On Festival’. Niet alleen de kerstboom wordt dan verlicht, alle lichtjes in de stad gaan aan.

De diverse goede doelenkraampjes hadden een medewerkers ludiek uitgedost.

Corien & ik waren er zondag bij toen de acteur Adam Woodyatt – hij speelt Ian Beale in de populaire BBC-serie EastEnders – om vijf uur ’s middags de verlichting ontstak. Nadat de ongeveer 5000 mensen in Bridge Street hadden terug geteld van tien, gingen de lampjes onder luid gejuich en geklap aan. Vooraf aan deze gebeurtenis waren de straten in het centrum van de stad gevuld met de kraampjes van allerlei goede doelen. Daar kon je kerstcadeautjes kopen of lootjes voor allerlei fraaie prijzen.

De lichtjes van de kerstboom branden weer.

Er was ook volop muziek en dans. De band ‘Odd Ones Out’ speelden hits uit de jaren 60 en 70. Er waren meer band en er werd volop gedanst. Het was heel gezellig in Banbury. Voor ons was het een leuke generale repetitie voor ons eigen Lichtjesavond op 11 december aanstaande. Ook bij ons is het een gezellige avond in het teken van Kerst met zang, dansoptreden en een kerstmarkt.

Geen opmerkingen: