donderdag 1 november 2007

Els levert creatief handwerk


Delft – Het was de verwachting dat Els na de operatie aan haar grote teen zeker twee weken met haar been in het gips omhoog moest zitten. Voor iemand die altijd zo druk bezig is, is dat geen leuk vooruitzicht.
In een gesprek met Corien daarover had Els zich afgevraagd wat te doen in de tijd dat ze immobiel was. Ze dacht dat ze dan wellicht wat kon borduren of ander handwerk verrichten.

Els aan de slag met haar creatieve handwerk.

Corien ondersteunde het idee en wilde haar wel op weg helpen. Ze kwam met het idee om een slabbetje met zijn naam erop te borduren voor kleinzoon Abel.
Ze had nog wel wat tijdschriften met patronen en zorgde ook voor de bijpassende borduurzijde. Els leek het ook wel een aardig idee om op deze manier bezig te zijn tijdens haar recuperatieperiode.

Het resultaat is heel mooi geworden.

Corien leverde de materialen en Els kon aan de slag met het borduurwerk. Het idee om wat creatief handwerk te doen, sprak Els wel aan. Ze wilde dan ook meteen nog wat maken voor haar kleindochter Marlynn.
Het liep allemaal iets anders. Els behoefde geen twee weken in het gips en kon na een weekje al weer gewoon haar gekwetste voet in een schoen steken. Niet dat ze nu meteen weer op de fiets springt of achter het stuur kruipt, maar stil zitten is er niet bij.
Het borduurwerk voor het slabbetje voor Abel kwam af, maar Marlynn moet nog even wachten op een rustig moment van haar oma.

Geen opmerkingen: